Lechuza PON 12L

Artikelnummer: NWK6LEAAPO12
Vorige Artikel 7 van 11 Volgende
€ 12,75 (inclusief btw)
Voorraad 7 stuks

LECHUZA-PON is het perfecte alternatief, daar waar gewone potgrond niet kan gebruikt worden.

De voordelen van LECHUZA-PON

LECHUZA-PON is 100% geschikt voor alle planten (incl. orchideeën en citrusbomen).

LECHUZA-PON bestaat uit hoogwaardige, minerale gesteenten die vrij zijn van verontreinigende en schadelijke stoffen.

LECHUZA-PON bevat de ideale water/lucht-verhouding voor planten (45% water-55% lucht). De vatbaarheid voor ziekten, wordt hierdoor verminderd. Zelfs na jaren behoudt het structuurstabiele plantensubstraat, zijn luchtdoorlatende structuur. LECHUZA-PON moet zelfs na jarenlang gebruik niet vervangen worden!

Meermaals zeven tijdens de productie, reduceert de aanwezigheid van fijn stof in het substraat. Een 'verzanding' van de grond in de wortelzone wordt daardoor uitgesloten en de capillariteit blijft behouden.

De component Zeoliet, zorgt voor een blijvende, optimale PH-waarde in uw LECHUZA plantenbak, wat ten goede komt aan een gezonde plantengroei. Macro- en micronutriënten blijven zó vrij beschikbaar.

LECHUZA-PON zorgt voor een goede capillariteit van de bodem tot aan het oppervak van de plantenpot. Onderbeplantingen en planten met korte wortels, krijgen op deze manier de juiste hoeveelheid water toebedeeld.

Het LECHUZA-plantensubstraat zorgt voor een gelijkmatige verdeling van voedingsstoffen in de wortelzone van uw plantenbak. De optimale verzorging bevordert dan ook een compacte, gelijkmatige doorworteling - met als resultaat een robuste plant.

LECHUZA-PON gedraagt zich zoals een buffer, hij absorbeert overtollige meststoffen en geeft deze weer vrij indien nodig. Deze natuurlijke reserve aan voedingsstoffen, voorkomt het verbranden van wortels door overbemesting.

LECHUZA-PON bezit de perfecte densiteit. PON biedt een stevige houvast voor uw planten, wat belangrijk is bij grotere beplantingen. LECHUZA-PON draagt bij tot een grote standvastigheid van uw LECHUZA-plantenpot, en is dan ook ideaal voor gebruik buitenshuis.

Het granulaat is een natuurlijke geurbinder bv. bij afgestorven worteldelen.

Zware metalen en verontreinigende stoffen (bv. uit het gietwater) worden permanent gefixeerd.

Het minerale plantensubstraat remt de vorming van schadelijke wortelschimmels af. PON is daarom geschikt voor mensen met allergieën. Het vormt geen voedingsbodem voor ongedierte (bv. varenrouwmug), omdat deze zich alleen in grond nestelen.

PON is makkelijk strooibaar, dit maakt het handig om de plantenpot op te vullen zonder iets vuil te maken

Bij beplanting in LECHUZA-PON moet u de plantkluit niet volledig ontdoen van aarde.

Bestanddelen LECHUZA-PON

  • Zeoliet
  • Duitse gewassen puimsteen 
  • Duitse lavasteen (zorgt voor permanente aanvoer van ijzer)
  • Gecoate meststofkorrels van Premium Kwaliteit.
    • De korrels zijn puur organisch en volledig biologisch afbreekbaar.
    • Uw plant wordt voorzien van voedingsstoffen gedurende ongeveer 6 maand.
    • Perfect voor alle planten, zoals groene en bloeiende planten, orchideeën, citrusvariëteiten, kruiden, tomaten, fruitstruiken, cactussen, ... .
© 2016 - 2021 Arti-Flora | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel